ERDOĞAN’A MGK TOPLANTISINI ERKEN BİTİRTEN TARTIŞMA

 

2014’ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki son MGK’sı ile ilgili olarak, Başbakanlık kaynaklarından aldığı önemli bilgileri paylaşan Yeniçağ’dan Ahmet Takan, ‘Çözüm süreci, özerklik, Öcalan’ın tahliyesi, son Cizre olayları ve kamu düzeni’ başlıklarına dikkat çekti.

“Askeri kanat, acil önlem alınması gerektiğini savunurken, hükümet çözüm sürecinin zarar görmemesi gerektiği üzerinde ısrarla durdu.” diyen Takan, Erdoğan’ın toplantıyı bitirmesine neden olan tartışmalı anları da yazdı.

Başbakana yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, toplantıda en uzun süre “çözüm süreci” ne ayrıldı. Askerin çizdiği “karamsar” tabloya karşılık “Başbakan ve İçişleri Bakanı süreçle ilgili iyimser tablo çizip her şey yolunda gittiğini” anlattı.

Zaman zaman gerginleşen tartışmalarda, en hararetli bölümler “özerklik”, “Öcalan’ın tahliyesi” ile “son Cizre olayları” ve “kamu düzeni” oldu.

Askeri kanat, acil önlem alınması gerektiğini savunurken, hükümet çözüm sürecinin zarar görmemesi gerektiği üzerinde ısrarla durdu.

Asker,

PKK’nın siyasi görüşmelere devam ederek zaman kazanıp şehirlerde örgütlendiğini,

teslim oldu görünen PKK’lıların şehirdeki örgütlenmeleri organize ettiklerini,

şehirleri silahlandırmanın son aşamasına geldiğini, Kandil’in Öcalan ile ayni düşünmediğini, silah bırakmanın hiç bir zaman gündemde olmadığını,

örgütün vergi/harç alma, adam kaçırma, hendek kazarak kurtarılmış bölgeler edinme, mahkemeler kurma yolu ile bölgede devlet otoritesini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Başbakanlık kaynakları diyor;

“Tartışmaların sertleşmesi üzerine, toplantının istenmeyen noktalara gideceğini anlayan Cumhurbaşkanı, konunun daha uzun süre gündem işgal etmesini engellemek için MGK’yı çeşitli gerekçeler ile kısa tuttu.”

10898060_10152898621821558_794993804314240052_n

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir